Coca-Cola Helenic
Menu
Supply Chain

Supply Chain

Cu ce ne ocupam?

Departamentul Supply Chain este responsabil pentru fluxul de productie si transportul bauturilor Coca-Cola, de la linia din fabrica si pana la raftul de magazin.

Departamentul de Supply Chain este structurat astfel incat sa oglindeasca procesul real de fabricatie si transport, dupa cum urmeaza: Productie, Logistica, Planning, Engineering si Procurement (Achizitii). 

 

Productie

Departamentul de Productie este responsabil pentru tot procesul de imbuteliere, prin cele trei fabrici din Romania: Ploiesti, Timisoara si Dorna (Poiana Negri). Cele trei fabrici produc sucuri carbonatate, necarbonatate si bauturi energizante (Ploiesti), apa minerala si plata (Dorna), dar si ceaiuri (Nestea, la Timisoara).

Echipa de Productie contribuie la procesul efectiv de fabricatie, in timp ce echipa de Calitate se asigura ca cele mai inalte standarde de calitate, siguranta alimentelor si igiena sanitara sunt respectate. In plus, departamentul de Calitate supravegheaza minimizarea impactului productiei asupra mediului inconjurator. Coca-Cola HBC Romania monitorizeaza indeaproape procesele de productie si detine programe specifice de testare pentru toate etapele procesului de imbuteliere, precum si echipamente performante de control si monitorizare pentru parametrii cheie ai proceselor.

 

Logistica

Departamentul Logistica preia productia de la linie si o stocheaza in depozitele de fabrica (Ploiesti, Dorna si Timisoara). Depozitul High Bay de la Ploiesti foloseste un sistem automat de stocare si manipulare care permite folosirea maxima a spatiului de depozitare la sol precum si eficientizarea fluxurilor de intrare si iesire.

Din depozitele de fabrica, produsele sunt transportate in centrele de distributie din tara. Echipa de Dispatch se asigura de impartirea corecta a transporturilor in functie de comenzile primite, pentru fiecare centru de distributie. De aici, comenzile sunt incarcate in camioane si pleaca de mai multe ori pe zi catre clienti.

Executia transportului primar este coordonata de echipa de Haulage.

Activitatea de distributie consta in livrarea catre clienti a produselor Coca-Cola HBC aflate intr-un depozit. Distributia presupune livrarea produselor cu camioane de tonaj mic, maxim 14 paleti, care au echipaj de distributie format din 2 persoane (sofer si manipulant)

In final, bucla se inchide prin asigurarea unui nivel optim de servicii si mentinerea legaturii stranse cu clientul, prin echipa de Customer Logistics, care colaboreaza strans cu departamentul Comercial.

Cold Drinks Operations este functiunea care se ocupa cu logistica si reparatia echipamentelor frigorifice aflate in piata, cat si in depozite.

 

Planning

Departamenul de Planning este responsabil de planificarea si optimizarea resurselor de supply chain (capacitati productie, depozitare, transport si materii prime) in vederea asigurarii volumelor de vanzare, prin cresterea calitatii serviciilor la un cost optim.

 

Engineering

Departamentul Engineering este responsabil de planificarea si realizarea proiectelor finantate prin investitii capitale (CapEx), respectiv de punerea in practica a planurilor de dezvoltare, de conformare sau de optimizare a costurilor in cadrul Suply Chain, aliniat la strategia de dezvoltare a Coca-Cola HBC Romania si a Grupului Coca-Cola HBC.

 

Procurement

Departamentul Procurement este responsabil de achizitia tuturor ingredientelor si materialelor necesare producerii bauturilor non-alcoolice comercializate de Coca-Cola HBC Romania si a echipamentelor de productie.

De asemenea, departamentul Procurement se ocupa de negocierea contractelor logistice (depozitare, transport, distributie), de gestionarea flotei din punct de vedere al achizitiilor, contractarea sistemelor de tehnologie a informatiei si integrare, negocierea si contractarea pentru articolele standard de marketing, administrarea propietatilor imobiliare si a unitatilor si utilitatilor si contractarea tuturor serviciilor profesionale oferite de catre terte parti.